Tarta cu smochine si migdale


Cea mai buna tarta,ever!
Reteta...foarte simpla si rapida!
Pentru aluat-pate brisee-avem nevoie de:
150 g faina
120 g unt înghețat
2 lingurite zahăr
1/2 lingurita sare
3-4 linguri apa rece ca gheata

Pentru umplutura,avem nevoie de:
200 g crema de branza
1 limeta
4 linguri zahăr brun
5 smochine din dulceata sau compot
fulgi de migdale pentru decor

Eu am făcut aluatul la robot.
Il puteți face si manual foarte simplu:faina se amesteca cu zaharul si sarea,apoi se adaugă untul tăiat cubulete.
Se framanta cu vârful degetelor pana devine faramicios.
Se incorporeaza apa,cate o lingura pe rând.
Aluatul nu se framanta foarte mult deoarece untul se incalzeste si aluatul devine moale si nu mai poate fi lucrat.
Bila de aluat sa infasoara in foile alimentara si se baga la frigider timp de 1 ora.
Crema de branza se amesteca cu 3 linguri de zahăr brun,coaja rasa si sucul stors de la limeta.
Dupa timpul petrecut la frigider,se scoate aluatul,se presara putina faina pe blatul de lucru si se întinde o foaie cu diametrul de 25 cm.
Se întinde compozitia din crema de branza.
Se lasa liberă o margine de 1.5 cm.
Se pun smochinele tăiate in patru deasupra.
Se presara zaharul brun rămas,felii de limeta si fulgi de migdale.

Se introduce in cuptorul preincalzit pana devine rumena deasupra.
Noi am servit-o cu crema de vanilie si caramel dar merge la fel de bine cu inghetata de vanilie.
Sa aveti pofta!







Comentarii

Postări populare